söndag, januari 30, 2011

Tacka vet jag fett hår...

Jag är sååååå sugen, på något eller vad som helst, att jag snart tar en tugga av soffan. Det är inte så att jag bör vara hungrig, jag har ätit frukost, lunch, mellanmål och t.o.m redan hunnit med middagen. Hade det inte varit för att jag sitter i myskläder med fett hår så hade jag sprungit ner till affären och handlat något onyttigt. Så tacka vet jag fett hår ;)
Nej nu får jag hoppas att Danmark kan spela bra så jag kan tänka på något annat!

Neeeej

Gud va tråkigt att handbollskillarna förlorade :( Det var en sådan spännande och bra match, att jag tycker att spanjorerna borde låtit värdlandet vinna!!...

Veckans viktresultat

Jag är nästan tillbaka efter konferensveckan. Denna vecka blev det -1,3kg, och detta trots jag har världens PMS och känner mig uppsvälld och såååååå sugen samt hungrig. Så allt som allt -0,9kg av rivstarten. Nu får jag verkligen skärpa mig, jag ska ju gå ner ytterliggare 5,1kg och det är bara 4 veckor kvar... Men det ska jag klara med fokus och träning (så fort jag får kortet).

lördag, januari 29, 2011

Utmaning nummer två gick inte bra....

Jag den andra utmaningen gick inte alls... Jag åt väldigt onyttigt på jobbresan till München. Detta syntes ju också i förra veckans viktresultat +1,7kg. Denna veckan har gått bättre, men jag vågar inte säga något förrän vägningen i morgon är avklarad. Jag har nu PMS igen och är så sugen på vad som helst nu, skulle kunna äta konstant :(

Nu har jag gjort det!!

Ja nu har jag äntligen lyckats beställa ett träningskort på SATS, som ligger 100m bort! Förhoppningsvis så kommer det nästa vecka. Jag var där idag och kollade och snackade lite med personalen; känner mig mycket peppad att börja träna.

söndag, januari 16, 2011

Inte sugen...

Jag är inte alls sugen på att åka till München imorgon :( Det kommer bli mycket svårt att hålla sig från att äta onyttigt, samt att jobbet som ska göras inte är så exalterande...
Nu när snön äntligen nästan försvunnit, så vill jag börja med mina promenader igen. Jag är t.o.m sugen på att börja gå till gymmet. Så därför vill jag inte åka iväg just nu; men det kommer säkert bli kul!...

Veckans vikt

Det blev inget fantastiskt resultat denna veckan, inte ens ett någorlunda bra... Det blev minus 0,1 kg; får vara glad att det inte blev plus :)
Känns dock lite tråkigt i och med att denna veckan har gått hyfsat matmässigt; det kan ju inte vara att jag åt någon skiva bröd extra som gjort det. Ja ja det är inte alltid logiskt, det är bara att fortsätta kämpa. Dock så känns det ju lite jobbigt, matmässigt alltså, att jag ska till München nästa vecka...

lördag, januari 15, 2011

Utmaning nr 1 avklarad

Då har jag varit på 40-årskalaset och inte ätit kakor, snask eller efterrätt. Det var inte så svårt, och jag känner mig stolt över mig själv.

Morotsbröd

Recept på begäran:

Ingredienser:
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
50 g smör
5 dl vatten
1,5 tsk salt
1 dl vetekli
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrö
4 dl rivna morötter
3 dl grahamsmjöl
6-8 dl vetemjöl special
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten rör om och värm till 37 grader. Häll lite grann över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av degvätskan. Rör ner salt, vetekli, solrosfrön och linfrön. Skala och riv morötter på rivjärn eller i matberedare. Rör ner de rivna morötterna. Rör ner grahamsmjöl. Tillsätt sedan lite i taget av vetemjölet och kör till en deg, gärna med elvisp utrustad med degkrokar. Tillsätt så pass mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter och känns smidig och inte så kletig. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk 30 minuter. Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda degen med lite vetemjöl så jäsbubblorna trycks ut och så att degen blir formbar och inte kletig. Dela degen i 2 delar. Knåda varje del till en avlång deg lägg ner i smorda formar. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter. Limporna gräddas i undre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Morotsbröd...

Jag bakade ett mycket nyttigt morotsbröd i förrgår. Detta borde ju vara bra, men men. Brödet var alldeles för gott, så jag har ätit mycket mer än jag borde/behövde. Varför ska jag vara så bra på att baka ;) It's a curse!!...

fredag, januari 14, 2011

Sockersuget

Vågar knappt säga det (peppar peppar), men det verkar som det värst sockersuget har försvunnit :) Jag tackade t.o.m nej till en mycket lyxig muffins på jobbet idag; vilket i och för sig var på grund av ett annat skäl, men ändå :)

Nu ska jag bara se hur det går på 40-årskalaset imorgon... Har dock förvarnat värdinnan, så det ska förhoppningsvis gå bra.

Verkade bli en skitdag men kanske inte...

Dagen var piss idag; var inte alls på gott humör när jag satt i bilen på väg hem från jobbet. Kände bara för att dra täcket över huvudet. Väl hemma så fick jag på något konstigt sätt tag på min gamla poesibok. Där läste jag allt fint mina vänner genom livet hade skrivit om mig; och jag blev så rörd att jag började stortjuta :) Genast känns dagen mycket bättre!

Ajajajajajajajaj

Ramlade i vår ståltrappa på jobbet idag :( I och med att jag hade väska, jacka samt en kopp kaffe i händerna så föll jag väldigt illa... Mitt knä fick värst stryk, blodet rann och det svullnade upp. Det som är mest intressant är att idag hade jag, för ovanlighetens skull, inga klackar på skorna; ska detta inte innebära att man ramlar mindre :(

Update: Nu flera timmar senare, gör det fortfarande ont att böja knäet och gå i trappor...

onsdag, januari 12, 2011

Jag stod emot

Världens sötsug hoppade på mig efter middagen; det kändes som jag klättrade på väggarna. Jag stod dock emot alla realistiska och orealistiska ursäkter för att äta något onyttigt, som dök upp i mitt huvud :). Det blev en fruktsallad istället; som var mycket god!

En god gärning :)

Jag känner mig alltid lika duktig varje gång jag ger blod; och idag var det dags att bli tappad på 4 dl blod. Känner mig lite trött nu efter, men det kan ju även vara för att jag har stora svårigheter att vända tillbaka dygnet till normal arbetstid och inte semestersovmorgontid. Jag somnar efter maten klockan 18 varje kväll och vaknar pigg drygt en timme senare; och såklart kan jag ju inte sova klockan 22 som jag borde då. Men i kväll ska jag kämpa för att hålla mig vaken, jag kan ju inte fortsätta så här trött!

tisdag, januari 11, 2011

Bra dag!

Dagen började med ett tandläkarebesök klockan 7:15 i morse. I och med att jag fortfarande går på ledighetstid så var tiden alldeles för tidig, men kanske bra att jag kom upp och iväg. Mina tänder såg fina ut och jag hade tydligen två års tandvårdsbidrag innestående, så det blev inte så dyrt heller. Matmässigt så blev jag lite hungrig och sugen i eftermiddags, men det var inte så farligt och jag föll inte för någon frestelse.
Allt som allt så var det en bra dag; men nu är jag trött och ska hopp ner mellan lakanen. God natt och sov gott, det ska jag göra :)

måndag, januari 10, 2011

Två utmaningar...

Trots det känns bra just nu så kommer två events som kommer bli en utmaning för mig.
Först så är det min kusins 40-års kalas på lördag; men det ska jag nog kunna klara av i och med att hon är väl medveten om min viktkamp. Så det är bara för mig att vara stark och stå emot onyttigheterna.
Den stora utmaningen blir jobbresan till Munchen nästa vecka. På sådana resor är det ju fika på morgonen och eftermiddagen, samt att luncherna och middagarna inte brukar vara de nyttigaste. Om jag bara kunde hoppa över kakor, godis och snasket så skulle jag vara nöjd; men det kommer kräva en hel del...

Veckan börjar bra :)

Idag har varit en bra dag! Ända gången jag blev sugen på onyttigheter var när jag efter jobbet gick hungrig och handlade; men jag motstod. En dum sak att handla hungrig, och det bör undvikas, men en seger att jag motstod! Jag ska sköta mig exemplariskt denna vecka!

söndag, januari 09, 2011

Veckans resultat

Trots att det har varit en jobbig vecka så stod det faktiskt minus 0,7kg på vågen i morse :) Upptäckte även igår att det inte bara var mitt sockerberoende som gjort veckan jobbigt, utan även PMS. Borde ju ha lite bättre koll på detta, det är ju ingen överraskning att det händer en gång i månaden.
Nu är jag i alla fall peppad inför nästa vecka, och det börjar kännas bättre också. Så nu är jag på gång :)

torsdag, januari 06, 2011

Jobbig vecka :(

Ja detta har verkligen varit en jobbig vecka. Jag har haft svårt med allt. och motivationen är inte på topp. Samtidigt så är jag verkligen sugen på att äta nyttigt och träna mycket, hmmm hur går det ihop. Jag hoppas på ett nollresultat i alla fall denna veckan. Och så försöker jag koncentrera mig på inget godis och inga kakor. Har för mig att första vecka ska vara den som är enkel, förutom sockerberoendet alltså.

tisdag, januari 04, 2011

Fest imorgon...

Imorgon ska jag på 35-års fest. Jag behöver verkligen peppa mig själv och förbereda mig för att inte äta massa onyttigt då.
Jag ska stå på mig och äta nyttigt!!

Personlig peppning!

Jag gick ju ner 40kg, vilket nu då endast är 27kg, och detta ska jag använda för att peppa mig själv! Det gick ju då, och jag vet exakt vad som behövs, så det ska gå även denna gång; samt att det inte var så jättesvårt.
Så jag ska kämpa på!

Något som gör mig glad:)

Årets julklappsskörd gör mig glad varje gång jag ser dem; min Chilli Line har blivit utbytt! Jag har börjat baka väldigt nyttiga bröd; och det har även blivit en del kakor, men det ska inte hända nu på ett tag.

Inte så rivig rivstart...

Rivstarten går sådär för mig. Jag är invägd och 13 kg har hoppat på mig, och de flesta de senaste tre månaderna... Jag försöker verkligen, men jag är så hungrig och sugen hela tiden :(. Så det är ett hårt arbete nu att komma över detta hemska sockersuget. Så jag förväntar mig inget fantastiskt resultat i början, men jag ska kämpa på. Sedan så strular det med mitt gymkort, så det kommer dröja ett litet tag, vilket också är lite jobbigt.
Men nu är det att kämpa på!
Steg 1) inga kakor och inget godis. Sedan får jag ta tag i exakt vilken kost jag ska äta; men ett steg i taget.