fredag, oktober 30, 2009

Veckans viktrapport!

Denna veckan blev ingen supervecka nedgångsmässigt. Vågen visade minus 0,2kg. Men det var ju inte plus och det är ju bra med tanke på att jag precis fått mens samt att jag inte har kunnat träna alls sedan i söndags då ryggen strulade till sig igen :(
Så det är bara att hoppas att nästa vecka blir mycket bättre! Det är dock jobbigt att K närmade sig mig viktmässigt nu...

tisdag, oktober 27, 2009

F u c k!!!

Ryggen strejkar igen... Fick problem igår, antagligen efter löpningen i söndags då jag nog tränade samtidigt som jag var kall om ryggen. Det suger att jag måste vila igen, jag var ju så på G med träningen. Ska dock försöka ta det lugnt så att det inte blir värre. Är lite svårt dock när man är på jobbet mellan 6 och 17, man kan ju inte stå upp på alla möten...

söndag, oktober 25, 2009

Jag kom ut :)

Jag lyckades ta mig ut och jogga 5km, det kändes mycket bra :) Jag har även städat och gått iväg med all återvinning, vilket får mig att känna mig väldigt duktig ;) Jag har börjat jobba lite, men har fortfarande lite kvar vilket jag nog ska hinna med under tiden jag kör några maskiner tvätt.

Svårt att motivera sig...

Det småregnar och är helt grått ute. Känns väldigt svårt att dra på sig träningskläderna och köra ut och springa... Andra planerna för dagen är att städa och jobba. Jag kanske ska börja med något av det, efter en lång och härlig frukost dock. Man har ju trots allt vunnit en timme idag, och enligt väderprognosen så ska vädret bli lite bättre i eftermiddag. Eller är detta endast undanflykter?...

fredag, oktober 23, 2009

Veckans viktrapport!

Ja då var det fredag igen och dags att hoppa upp på vågen. Och det var ju ok, för jag hade gått ner 1,1kg. Nu är det endast 5kg kvar till Mulberry plånboken :)

torsdag, oktober 22, 2009

Det man inte har i huvudet får man ha i benen!

Efter att ha varit på två veckors semester var nu äntligen min favospinninginstruktör, och det var kul! Jag kom som vanligt till gymmet 15-20 minuter innan passet började, och insåg till min förskräckelse att jag hade glömt min väska. Hur kan jag ha åkt iväg utan min ryggsäck?... Hur kan man inte känna att man saknar sin ryggsäck på ryggen? Så det var bara att kasta sig på cykeln och åka hem och hämta den. Snabb som jag är, så kom jag endast tre minuter för sent till passet. Och det blev ju även extra träning :)

onsdag, oktober 21, 2009

Bättre och bättre :)

Igår så var det dags för badminton igen. K och jag började med att springa 2,5km som uppvärming, och det kändes bra att börja spela varm i kroppen. Badmintonen gick mycket bra, jag känner att jag blir bättre och bättre för varje gång jag spelar. Snart kanske jag kan ge K en riktig match, jag bör dock sluta slå ut och slå i nätet. Precisionen är inte som den var 15 år sedan...

söndag, oktober 18, 2009

Jag är tillbaka!

Jag behövde verkligen lite tid att fundera och bli av med mycket frustration idag. Ryggen har ju varit bra nu ett tag, så jag chansade och gav mig ut och joggade 5km. Frustrationen försvann inte, men det gick jättebra att springa. Allt kändes jättebra! Jag fick i och för sig lite ont i vaden, enligt min sjukgymnast så är det kopplat till mitt ryggont. Får lättare kramp i den vaden nu än innan. Fast nu känns allt bra och jag har inte ont någonstans :) Kommer antagligen ha träningsvärk imorgon, men det är ju ok.

Update: Endast lite lite känning i ljumskarna idag. Så jag kanske inte är så hemskt otränad ändå :)

fredag, oktober 16, 2009

Boeuf bourguignon :)

Har precis avslutat en sex timmars lång matlagning :)
I måndags såg jag Julie och Julia på bio, och den var jättebra! Jag blev så sugen på god mat samt att laga god mat. Speciellt så såg boeuf bourguignonen så god ut, så en sådan bestämde jag mig för att göra. Jag ska till K på filmkväll imorgon och sa då att jag gör huvudrätt och efterrätt som vi kan äta (ni förstår att mitt matkonto är stort när jag t.o.m står för maten när jag ska bort ;) ).
Så jag har nu spenderat sex timmar på att göra boeuf bourguignon enligt Julia Childs recept (hon i filmen). Det var mycket att göra och tog lång tid i ugnen, men det blev gott :) Passade även på att under tiden göra en maräng tårta/glass till efterrätt. Hoppas nu att maten uppskattas. Och ja imorgon är en unnar dag, så jag får äta marängtårtan!

Socialätare

Gjorde ett test på iForms-hemsida, och det vissade sig att jag är en socialätare. Jag äter allt som ställs fram till mig, även om jag är proppmätt. Det stod om det inte var för vänner, kafeer , resturanger m.m. så skulle jag inte alls ha något problem. Och jag måste erkänna att tråkigt nog så är detta verkligen sant...

Veckans viktrapport

Så idag blev det inte så mycket minus, endast 0,1kg. Visst jag vet att jag inte kan gå ner mycket varje vecka, men det känns ändå tråkigt. Imorgon blir det lite onyttig mat, men annars är det hårdkörning så att resultatet blir bättre nästa vecka.

Hur mycket är lagom

Jag har dessvärre inte så ekonomisk... Jag har definitivt inga ekonomiska problem, men jag spenderar lite väl mycket pengar. Så de senaste tre månaderna har jag fört kassabok på allt jag handlat, vilket har varit riktigt intressant. Problem 1) är att jag lägger mycket pengar på mat; delvis för att jag äter mycket ute, speciellt när jag reser, och delvis för att jag ofta bjuder hem folk och gillar laga lyxig mat. Vet inte riktigt om jag kan dra ner något här, men jag ska i alla fall försöka tänka lite mer ekonomiskt när jag handlar mat. Problem 2) är att mitt klädkonto är en aning för stort... Så nu ska jag börja göra en budget och jag behöver hjälp; hur mycket köper ni kläder för per månad, i snitt alltså? Tänk på att kläder är lite av en hobby för mig så det kan inte vara för lite...

Update: Känner att jag måste förtydliga och säga att orsaken till detta är att jag försöker att öka mitt månatliga sparande (vilket jag verkligen borde kunna med min nuvarande lön). Men detta innebär inte att jag ska snåla med mat och kläder, endast begrännsa till en lagom nivå; vad det nu är...

onsdag, oktober 14, 2009

Nu är jag på G!

Var igår på ytterligare ett Body Pump pass! Hemskt nog kände jag fortfarande av träningsvärken sen i lördags... Men det gick mycket bra, och var jättekul! Och det bästa är att idag har jag ingen träningsvärk, visst det kommer kanske lite imorgon men det kommer inte bli som förra gången. Dessutom känner jag mig redan mycket starkare :)

söndag, oktober 11, 2009

Tecken från ovan, eller...?

Satt och fick ihop en fin beställning från La Redoute, och så var det tillfället fel och det funkade inte att skicka in beställningen.
Ska jag se detta som ett tecken från ovan att jag inte ska beställa något? För ja jag behöver verkligen inget nytt, samt att jag försöker ju spara lite extra pengar nu.

Ajajajajaj

Jag har djävulsk träningsvärk :( Varenda muskel i hela kroppen skriker om jag rör mig det allra minsta.
Jag körde ett Body-Pumppass (för första gången på jättelänge) kombinerat med ett kortare spinningpass igår. Det var jättekul! Jag körde dock inte med så mycket vikter, för jag är ju fortfarande rädd för att ryggen ska paja, så jag trodde inte att det skulle kännas så här dagen efter...
Men okej ska det göra ont, så är det ju denna smärtan man vill ha! Jag vet ju att den snart försvinner samt att träningen har tagit bra :) Ryggen klarade sig fint, och det är jag jätteglad över!

fredag, oktober 09, 2009

Veckans viktrapport!

Ja detta har varit en bra vecka! Det blev minus 2,2kg på vågen, och det är jag mycket glad över :) Det blev även minus 1 cm i midjan. Viktnedgången går bra nu, det känns inte jobbigt och uppoffrande!

torsdag, oktober 08, 2009

Att spinna eller inte spinna...

Min förkylning känns mycket bättre, och det är ju mycket skönt. Dock så är jag lite snuvig och hostar lite. Så ska jag spinna ikväll eller inte? Jag vill ju spinna för det är min favoritinstruktör, motion är alltid bra för hälsan och vikten samt att jag blir piggare av motion. Jag vill inte spinna för jag vill inte förvära min förkylning (vet dock inte om jag kommer göra det , badmintonen gick ju bra), vill ju inte bli fanatisk och träna bara för att jag ska (har haft en sådan period i livet och tränade en gång med maginfluensa), men kanske den enda orsaken jag inte vill träna är att jag är lat. Hmmm, det är svårt när man inte vet om man lurar sig själv eller inte...

Update: Känner mig faktiskt någerlunda frisk, så det blir spinning ikväll!

Update 2: Det var faktiskt riktigt skönt att spinna, dock så var det jobbigt att hosta hela tiden.

onsdag, oktober 07, 2009

Så kul!

Igår spelade jag badminton med K och det var jättekul! I och med att det var den andra gången på 15 år, så var jag lite ringrostig. Men det gick bättre och bättre ju mer vi spelade. Såklart så är K mycket bättre än jag är, men det är ju bra för då måste jag ju jobba mer :)
Längtar redan efter nästa gång!

måndag, oktober 05, 2009

Upps...

Jag som inte skulle handla mer kläder på denna lönen. Ja ja, den här kjolen var ett måste, så snygg! Och så är detta ju de färgerna jag passar bäst i; det vore helt enkelt en synd att inte köpa den ;)

Hade inte tur...

Nej förkylningen ville inte luras av en massiv dos av vitaminer :( Torsdag och fredag var det halsont, lördag och söndag snyta sig en gång var femte minut, måndag snyta sig en gång i timmen. Alltså det går framåt, så jag har stort hopp inför morgondagen! Jag ska ju spela badminton imorgon, så jag måte ju vara frisk. Jag och K ska ju börja spela badminton regelbundet nu, och då kan jag ju inte banga ut första gången. Har dock ett vagt minne, från tidigare förkylningar, att efter snuva kommer hosta. Men detta väljer jag att ignorera, för imorgon är jag frisk!

Update: Surfade att det var ok att träna om man inte hade feber eller halsont, och det har jag ju inte. Ska dock ta det lite lugnt.

Update 2: Ni ser väl att jag leder vikttävlingen med 1,7kg :)

lördag, oktober 03, 2009

Nu är det höst..

Ja, nu är det höst även för mig. Det var skönt med lite värme för nu är det ju regn och rusk ute. Ett annat inslag av hösten är att ljungen till ballkongen har blivit inhandlade, och det är verkligen höst. Nu är det tända ljus och te som gäller, och det är höst för mig!

Om jag har tur...

Känner att jag är lite förkyld. Hoppas dock att jag kan hålla det vid lite. Ska äta mycket vitaminer, hålla mig varm, vila och dricka te. Tror att det kan ha lite att göra med den enorma AC när jag var i Cannes. Jag menar vem får för sig att ha 19 grader inne, speciellt när det är 26 grader ute. Så jag varvade mellan att svettas och huttra av kyla, inte alls bra :(

Veckans viktrapport

Ja det blev minus denna vecka, närmare bestämt 0,7kg mindre än förra fredagen. Dock så är det 0,6kg mer än i måndags, så det blev plus under trippen till den Franska Rivieran. Men det är ju helt ok, för det är ju fredagar som räknas! Nu känner jag för en vecka där jag verkligen ska anstränga mig och äta nyttigt, känner mig peppad. Dock så är jag sugen, pms när den är som värst, men motiverad nog för att stå emot :)
Pepp på er all!

fredag, oktober 02, 2009

Har det rätt bra ändå :)

Ja det är ju inte helt obehagligt att vara på Franska Rivieran :) Vädret är underbart, och vattnet är jätteskönt. Har ett möte till, sedan lämnar jag Cannes och kör till Nice och lämnar bilen på flygplatsen. Tänkte att jag kunde strosa lite längs havet tills mitt plan går, kanske sätta mig och läsa i min bok. Man kan ju ha det värre :)

torsdag, oktober 01, 2009

Stor rädsla...

En av mina stora rädslor i min väg mot ett hälsosammare liv är såklart återfall till den osunda still som har lett till min stora övervikt. Speciellt när jag inte är på topp, som när jag känner mig ensam utomlands med jobbet, så är jag i en farozon. Förr har ju tröstätning verkligen varit en dämpning när jag kännt mig låg. Och hur hemskt det än låter så funkar det kortsiktigt. Dock så är det VERKLIGEN INGET jag rekommenderar. I alla fall är det därför jag är så nojig med vad jag äter nu. En lite efterrättsbit kan ju leda till så mycket mer... Men än så länge är det ok, och imorgon åker jag hem :)