söndag, september 30, 2007

Kallt!

Det var uppehåll i allt regnande precis så länge så jag hann med en en timme och 40 minuter lång powerwalk, känns skönt! Har precis stoppat in tvätt i tvättstugan när jag inser att jag inte kan sätta mig i soffan och bara slappa. Varför? Jo för att det är så kallt i min lägenhet! Värmen sätts inte på förrän den förste oktober (imorgon alltså). Ja det är ju inte minusgrader, men 20 grader är för kallt för att sitta still... Så jag tänkte att jag kanske ska sortera lite i garderoben, plocka undan lite sommarkläder, det kan väl vara en bra syssla för att hålla värmen uppe. Sedan när tvätten är klar så är det dags för mitt veckobad med minispa, "Because I`m worth it!". Det blir jag nog lite varmare av.

Oh nej...

Inser att jag har glömt mina extremt svettiga och äckliga träningskläder på jobbet i fredags. Kan bara tänka hur de kommer lukta imorgon... Tänkte träna idag men det smög ju sig; visst har jag andra träningskläder, men bara ett par träningsskor. Men då kom jag på att jag kan ju gå på spinning, jag har ju ett par spinningskor! Då kom det avgörande bakslaget, mitt träningskort ligger i träningsväskan... Så det får bli en powerwalk idag (kan ju använda min nya tröja då :)), hoppas att det slutar regna bara.

Ondskan...

Porttelefonen ringde just och det var någon som undrade om jag hade funderat över ondskan. Alltså onskan i världen just nu, förtydligade rösten i telefonen! Jag har egentligen ingen aning, men jag gissar att det var någon religösrörelse så jag sa inte nu tack.
Men visst har jag funderat på ondskan i världen, ta t.ex. Burma ....

Update: Det var Jehovas vittne! Någon annan släppte in dem, så nu har jag tre tidningar om ondskan att läsa...

lördag, september 29, 2007

Kung i baren...

... eller som mina vänner hade komponerat till min disputation (melodi Diggi-Loo Diggi-Ley") "Tänk dig en löning, snabbt den försvinner...".
Ja i veckan var det ju min första löning, och jag får väl erkänna att det har blivit en hel del inköp... Bland höjdpunkterna var en ljusgrå kappa med snygg sömn under brösten, ett par snygga svarta stövlar samt ett par grå boots. Trodde på allvar att jag skulle spara massa pengar, men det får bli nästa månad...

Ingen Fleece!

Efter att kolla runt på olika fleecetröjor och inte blivit förtjust i någon så hittade jag tröjan/jackan till vänster. Det är ingen fleecetröja utan en tröja/jacka i ett vatten- och vindavstötandematerial som andas. Den är skön och varm och kommer passa perfekt när det är kallt på jobbet, vid powerwalks när nu vädret blir kallare och när jag cyklar till och från gymmet!

Som ett litet barn!

Var såååå trött igår efter jobbet, jag är inte skapt att gå ut på torsdagar och sedan gå på ett Boot Camp pass dagen efter... Stupade i säng klockan tio och sov till halv nio i morse, som ett litet barn

fredag, september 28, 2007

Vågen visade...

Äntligen så visade vågen ett minus, nämligen så hade jag gått ner 0,9 kg, fast det var pilsnerkväll med jobbet igår... Detta betyder då att viktnedgången är nu 19,1 kg och midjemåttet blev en cm mindre än förra vecka. Så nu fortsätter jag så här, för detta ger ju minus och det funkar bra för mig. Måste erkänna att låren gör lite ondare idag... Kläderna är packade, men jag får se hur de blir med "Boot Campen" idag, det blev ju några öl igår...

torsdag, september 27, 2007

Jag är på G!

Träningskortet är inhandlat! Och ojojoj, jag var på ett en och en halv timmes långt Body Pump/Body Step-pass igår, det var jobbigt och bra. Insåg att det typ var sju år sedan jag var på ett step-pass, så jag hängde inte riktigt med i början av step-sessionen... Trodde att jag skulle ha världens träningsvärk idag, men har kommit undan med lite ömma lår- och armmuskler. Jag börjar kanske bli lite tränad... :)

Så nu är jag ladda för en dag fylld av möten!
Ha en underbar dag! :D

tisdag, september 25, 2007

Av naturliga skäl!

Jag har insett att jag inte kommer att uppnå mitt 9-oktobermål, så jag tar bara helt enkelt bort det och fortsätter att kämpa på. Kommer snart sätta upp ett nytt mål!

måndag, september 24, 2007

En effektiv söndag!

Ja efter en något slö lördag på stan, med endast "tråkshopping" av saker från apoteket, nagelvård från Åhlens och ja okej en topp från Gina också som var rätt kul så hade jag en extremt hektisk söndag. Började morgonen med en två timmar powerwalk med en kompis, blev REJÄLT svettig! Sedan åt jag lunch följt av en rätt stor handling på Coop. När jag kom hem så sydde jag in lite kläder, alltid lika kul! Sedan började min tvätttid och under tiden jag tvättade så passade jag på att storstäda. Jag hann även med att laga två olika sorts maträtter och fick 10 extra matlåder i frysen. :) Va klar med allt detta klockan 21 och då hoppade jag i badet och hade en liten mini-spa, för det tyckte jag att jag var värd! Så man kan ju säga att jag gjorde det mesta av söndagen, är dock lite trött idag...

lördag, september 22, 2007

Förvånad men glad!

Igår var jag på Boot Camp passet igen, det som jag fick sådan HEEEEEEMSK träningsvärk av från förra veckan. Visst har jag väldigt små känningar i ena vaden och i de övre ryggmusklerna, men det är ingenting. Ojojoj säger jag det börjar gå framåt, jag är glad! Nu kan jag ju knalla ner i stan och kolla lite på kläder, det trodde jag inte skulle vara möjligt hade ju plannerat en dag i smärta.

fredag, september 21, 2007

Vågen visade...

Trots att det har varit en bra vecka med ett hårt pass, fyra powerwalks, att jag har skött maten bra, inget söt, mycket frukt och druckit mycket vatten så hade jag gått upp 0,3 kg... Detta betyder då att viktnedgången fortsätter att minska, och är nu 18,2 kg och midjemåttet blev en cm mer än förra vecka. Detta är mycket tråkigt, men jag fortsätter att köra så här och fungerar inte det får jag ta en titt på portionstorlekar och sådana saker. Det är bara att kämpa på!

torsdag, september 20, 2007

Chockade på jobbet!

Idag så chockade jag grabbsen på jobbet (finns inte så många tjejer där jag jobbar) genom att ha klänning på mig. Jag älskar att ha klänning, jag har bestämt mig att ha klänning eller kjol minst en gång per vecka. Som det inte var nog med detta så kom vi in på ämnet skor... Jag var ju då "tvunngen" att berätta att jag har mellan 50 och 70 par skor/stövlar. Detta tycker jag är rätt normalt, men det tyckte inte grabbsen på mitt jobb! Jag lovar det var en kille som höll på att svimma. Ja ja det kommer bli en bra erfarenhet för dem att ha mig på deras arbetsplats! :D

onsdag, september 19, 2007

Fleecetröjans vara eller icke vara?

Jag har länge varit emot att äga en fleecetröja som jag använde ut bland folk, men nu överväger jag att inskaffa en. Varför har jag då gjort en sådan tvärvändning? Jo på jobbet sitter jag i ett litet landskap, jag delar rum med fem andra, och de andra måste vara vikingar. Igår frös jag så mycket att mina naglar ändrade färg. Imorse innan de andra hade kommit, jag börjar tidigt, så smög jag bort och ändrade termostaten och detta märkte de inte förrän det var dags för mig att gå hem. Så frågan är om jag kan lita på att jag ska kunna smyga upp termostaten varje dag, eller kommer jag vara tvunngen att inskaffa en fleecetröja? Om detta är fallet; var köper jag en snygg en?

Update I: Det är så pass kallt att sjalar och vanliga tröjor inte alltid räcker till.

Update II: Okej jag får kanske förtydliga. Jag har väl egentligen inget emot fleecetröjor förrutom att jag kommer från den akademiskavärlden där nästan alla har fleecetröjor, och de flesta (inte din K) ser hemska ut och borde ha slängts för flera år sedan!

Så många möten...

Verkar som jag har hamnat i ett mötesstim på jobbet. Har de två senaste dagarna sammanlagt haft 7-8 timmars möte. Jag har ett sår på insidan av min mun pga att jag bet mig där varje gång jag försökte hindra en gäspning... Som tur var så ser (än så länge) torsdagen och fredagen ut att vara mötesbefriat.

söndag, september 16, 2007

Trotsa smärtan!

Jag har trotsat smärtan i hela kroppen och faktiskt varit ute på två drygt timmeslånga powerwalks idag och igår. Känns lite bättre i mina muskler idag, och jag hoppas att träningsvärken ska vara helt över imorgon.
Förrutom det så känner jag mig verkligen på G nu med både mat och motion, det trodde jag inte för tre veckor sedan när jag helt saknade motivation.

lördag, september 15, 2007

Ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!

Min kropp gör såååååååå ont, jag har t.o.m varit tvunngen att ta värktabletter. Varför har jag ont då, jo jag har världens tränningsvärk från Boot Camp passet igår. Det var jättekul och bra, men ack jag känner att jag lever idag. Det värsta är att jag har sådana probelm att sätta mig och resa mig från toalettstolen, och jag kan ju inte hoppa över att gå dit... Undra om det kommer vara värre imorgon?... Hoppas verkligen inte...

fredag, september 14, 2007

Vågen visade...

Ja imorse var det då dags för premiärvägningen på den nya vågen; den visade plus 0,8 kg. Det var inte det värsta med tanke på att jag misstänker att vågen visar mer än den på VV och att jag även misstänkte ett visst plus sedan den 4 augusti då jag vägde mig senast. Den totala viktnedgången fortsätter dock att minska, och är nu 18,5 kg men den jobbar jag hårt på att förbättra! Ingen förändring i midjemåttet denna vecka heller. Ska på lunchen på jobbet gå på ett "boot camp" pass, hoppas det blir kul!

onsdag, september 12, 2007

Det blev en våg!

Har idag varit på IKEA och köpt en våg. Jag hade en exakt likadan innan men gav bort den till min mor. Så därför vet jag att den är bra och väger ungefär 0,6 kg mer än Vikt Väktarna, men det gör den konstant. För nu har jag bestämt mig för att ta ett uppehåll från VV och istället väga mig varje fredagmorgon och redovisa resultatet här på bloggen. Jag känner att jag inte har tid att prioritera att gå till VV samt att jag tycker 100kr är dyrt för att bara väga sig. Jag har ju inte gått på mötena på ett tag, jag kan liksom det med VV. Jag vill dock tillägga att jag verkligen gillar VV:s metod och att jag tänker fortsätt att köra den. Så nu får vi se hur mycket jag har gått upp på fredag. Jag kommer ta värdet som står på vågen och sedan alltid köra med den, även om jag vet att det visar mer än VV:s våg. Så håll tummarna för mig inför fredag! :P

Ramadan inspiration!

Fick av en kollega höra lite om Ramadan där man förutom att fasta ska försöka vara nyttig, vänlig och allmänt bra. Detta tyckte jag lät bra! Men med tanke på att Ramadan inte ingår i min religion så tänkte jag ta mig friheten att ändra reglerna lite för att passa mig bättre (gillar speciellt inte detta med att man inte får äta när det är ljust ute)! Så följande gäller:
  • Inget godis, snacks eller kakor får förtäras
  • Tänka på att välja det nyttiga alternativet, när det gäller mat (och i andra fall också)
  • Ska vara flitig med motionen (både vardags och vanlig motion)
  • Försöka vara trevlig och vänlig (brukar jag inte vara det?...)

Ramadan varar i år från den 13 september till den 13 oktober, men jag väljer att köra den 12 september (idag) till den 12 oktober. Jag ska ju på stor fest på kvällen den 12:e och då får jag unna mig lite i alla fall.

måndag, september 10, 2007

Min nya leksak...

Den fina SonyEricsson telefonen,W880, i silver (den vänstra) är den jag svarar i när man ringer mitt mobilnummer numera! Jag gillar den starkt och har lekt med den en del i helgen. Jag gillar nya prylar...

söndag, september 09, 2007

Mycket trevlig helg!

I fredags var jag och hämtade min väninna på stationen, och kvällen bestod av mycket snack och vindrickande. På lördagen sov vi ut (det behövde jag efter min första vecka) och sedan gick vi lite på stan. För mig blev det bara inköp av basgrejer, som bh, trosor och leggings. Kvällen spenderade vi på en bar öldrickandes medans vi tittade på fotbollsmatchen (jag har ju inte TV3). Idag har vi tagit en Öresundrunt-runda. Vi åkte till Louisiana museumet och kollade in Richard Avedons fotoutställning, den var bra men kanske lite deppig. Vi fikade såklart där, Louisiana ligger ju så underbart vid havet och värdet var ju perfekt idag. I museumshoppen hittade jag en Tamara Lempicka plansch, som jag länge har letat efter, den ska inramas och hängas upp i sovrummet! Passade även på att köpa en bok om henne. Så allt som allt har det varit en mycket bra helg! Nu ska jag dock krypa till sängs, det är ju till att kliva upp klockan sex imorgonbitti...

torsdag, september 06, 2007

Man blir trött av att jobba...

Att gå upp sex på morgonen, fixa sig, ta bussen till jobbet, jobba, komma hem och äta, städa och sedan upptäcka att klockan nästan är 21.00, gör mig trött! Nu hinner jag bara med lite nervarvning framför teven, för sedan är det ju dags att lägga sig, för att gå upp sex på morgonen, ta bussen...

Men i morgon får jag besök som stannar över helgen, det ska bli jättekul!

onsdag, september 05, 2007

Nyttigt med rutiner!

Har genast kommit in i mycket nyttigare rutiner! Jag äter en ordentlig frukost, en relativt tidig lunch på jobbet följt av en 30 minuters promenad. Sedan så finns det frukt på jobbet som jag äter på eftermiddagen, det finns även mineralvatten så att jag dricker minst två liter per dag som jag bör. När jag kommer hem sedan så värmer jag en av matlådorna! Det blev en kortare powerwalk i måndags och en längre idag, trots jag inte har min bra skor. Så jag får väl säga att detta ser lovande ut! :D

Update: Okej det blev en glass på eftermiddagskaffet igår, jag föll för grupptrycket nu så här i början...

Pendling inte så kul...

Nu efter att ha åkt buss till jobbet (jobbar ju i Lund) så kan jag konstatera att det har inte varit så kul... Bussen är alltid full så jag får stå hela vägen, och idag så var det en olycka på motorvägen så resan tog 40 minuter längre än den skulle. Det var inte skönt att stå i högklackade stövlar och inse att jag kom att bli sen till jobbet... Har bestämt mig att ta en tidigare buss imorgon, jag har ju flex så då kan jag ju åka hem tidigare. :) Hoppas nu att jag inte är för trött imorgon...

måndag, september 03, 2007

Neeeeeeej!

Jag var hos mina föräldrar innan helgen och det visar sig att jag har glömt mina löparskor där... I och med att jag har dåliga knä och rygg så kan jag inte springa utan dem, så ingen löpning innan de är hämtade (när nu det ska bli). Så det får bli powerwalks för hela slanten, det blev en kort idag när jag valde att gå och handla i en mataffär längre bort än min vanliga runt hörnet affär det är ju alltid något.

Första dagen avklarad!

Ja då har jag överlevt första dagen på nya jobbat! Nej överlevt är fel ord, det var faktiskt mycket bra; det var trevliga kollegor och chefer, det verkar som de verkligen såg fram emot att jag skulle börja där samt det känns som att jag kommer att klara detta jobbet galant! Det kunde ju inte blivit en bättre första dag!

söndag, september 02, 2007

Så var det över...

Ja då var friidrotts-VM över. :( Och trots att vi hade fler toppåttaplaceringar än vi någonsin har haft (ja samma som VM 91) så känns det snopet med endast en medalj... Ja ja, nu är det väl bara att se fram emot OS nästa år, och vem vet då kanske några fjärdeplaceringar uppgraderas till medaljer.

lördag, september 01, 2007

Inget inköp!...

Hittade en underbar, inte jättetjock, ljusgrå ullkappa idag. Den satt som om den hade varit uppsydd enbart åt mig. Jag har ju varit sugen på att inskaffa en ullkappa som vinterjacka/kappa. Men hör och häpna, jag köpte den inte! Det får faktiskt vänta ett tag, och om den inte finns kvar finns det säkert något annan... Låter jag inte förnuftig nu?...