torsdag, november 30, 2006

Minskat i mått!

Mätte mig precis och upptäckte att jag hade minskat med 32 cm runt om på min kropp. Det känns mycket bra, men jag har fortfarande inte kommit över chocken att jag inte hittade något att handla.

Återbesök hos VV!

Torsdag igen, så dags för vägning. Jag hade som jag önskade gått ner 0,9 kg. Totalt har jag nu gått ner 11,2 kg, på tio veckor! Vilket innebär att jag nu har gått ner 10% av min begynnelsevikt, på Vikt Väktarna får man då en nyckelring som belönning! 1,1 kg kvar till mitt julmål, och det tror jag kommer att gå.

Det var även utlottning av en julklapp som jag vann! Det visade sig att det var typ 3 hg VV godis... Det är ju gott, men jag har ju lite problem att inte kasta i mig allt på en gång. Får nu öva på att äta måttligt...

Jag ville belönna mig själv med något klädesplagg nu när jag nått 10%. Så jag knallade runt i stan, men hör och häpnad, jag hittade inte något alls jag ville ha. Detta har aldrig hänt förr, jag måste vara sjuk...

Älskar skidskytte!

Trots att jag aldrig har åkt skidor så älskar jag att titta på skidskytte! Så jag är mycket glad nu när världscupen har börjat. Tar mig just nu en liten paus i packande/sorterande för att kombinera lunch med skidskytte. så tråkigt att packa och leva i allmänt kaos... Det går inte så strålande för svenskarna, ser ut som en för mig rätt okänd tysk, men än är det inte slut... Heja Sverige!


onsdag, november 29, 2006

Ingen Bond imorgon

Nej det blir ingen Bond imorgon, utan nästa onsdag istället. Jag antar jag överlever, jag har ju så mycket att göra nu.

Det är så många vänner man vill träffa nu innan det bär av söderut, ikväll blir det Thai village. Hmmm inte den absolut nyttigaste maten, men jag ska försöka ta det som ser nyttigast ut, jag har ju sparat en hel del points så det är väl ok.

För övrigt är det full kaos i lägenheten, jag vill bara att allt ska vara packat och städat så fort som möjligt... Men det tar sin lilla tid!

Update: Blev buffe och inte alls så jättenyttigt. Är nu väldigt orolig inför vägningen imorgon, vill ha gått ner 0,9 kg... Kul att äta ute med kompisar dock!

tisdag, november 28, 2006

You, me and Dupree

Va på bio igår och såg "You, me and Dupree". Den var okej och rolig och lagom underhållande. Jag gillar Owen Wilson och Kate Hudson, och de var precis som det brukar vara i alla andra filmer de medverkat i. Mitt råd; har du tråkigt någon kväll så är detta en bra film att hyra på Dvd.

På torsdag är det dags för Bond filmen... Hoppas den är bra!

måndag, november 27, 2006

Vikt oro...

Är lite orolig inför vägningen på torsdag. Det blev nämligen en hel del vin i helgen, allt inom de points jag får äta dock. Plus att jag har fått mens nu och då har jag tendensen att lägga på mig lite vikt. Jag vill ju så gärna gå ner ytterligare två kilo fram till jul.

Sortera, slänga och packa!

Jag har nu på allvar tagit tag i packningen. Gud va mycket SKIT jag har sammlat på mig, så mycket som ska slängas. Fast fortfarande mycket kvar... Är lite orolig hur allt ska få plats i flytten. Vill ju helst bara åka en gång med tanke på att det är drygt 70 mil...

En annan tidskrävande sak vid flyttning är alla dessa telefonköer. Har idag och i fredags spenderat ett antal timmar i kö hos Telia, Vattenfall, Uppsalahem, MKB, ComHem m.fl.

Att flytta tar betydligt mer tid och energi än jag anade!

torsdag, november 23, 2006

Återbesök hos VV!

Torsdag igen och dags att gå till Vikt Väktarna, och även denna vecka hade det gått BRA! Jag är så nöjd denna veckan hade jag gått ner 1,4 kg. Nu är jag i alla fall värd mina tre stjärnor som jag fick för tidigt förra veckan.





Detta innebär nu att min totala viktminskning är 10,3 kg, på nio veckor!
Så nu har jag 2,0 kg kvar till mitt "julmål", och det ska jag ju klara med tanke på att jag har fyra veckor på mig. Så det är bara att kämpa på!

Nu bär det av söderut!

Nu är det bestämt, jag ska flytta tillbaka (efter 11 och ett halvt år i Uppsala) till Skåne. Det verkar med stor sannolikhet bli om två veckor, mycket att packa och fixa innan dess, HJÄLP.
Det känns helt rätt, jag har velat detta rätt länge. Det jag kommer sakna här är mina vänner (ni vet vem ni är), hur ska jag klara mig utan er... Som tur var så finns telefonen och så är det ju inte så dyrt att åka fram och tillbaka.

onsdag, november 22, 2006

Konstigt...

Jag kollade in min blogg i lite andra webbläsare, och insåg att den inte är lika snygg överallt... Speciellt i Internet Explorer ser den hemsk ut! Men har bestämt mig att lossas som ingenting, den är ju snygg i Firefox. Uppför den sig konstigt i din webbläsare???

tisdag, november 21, 2006

Nätförsäljnings oskuld...

Ja nu har jag gjort det, laggt upp något på nätet för försäljning. Detta är stort för mig, med tanke på att det är första gången. Men jag vill ju bli av med mina bokhyllor om jag nu ska flytta. Hoppas någon vill ha dem, de är ju snygga, eller hur?!


Update: Kompis har köpt den, så jag kommer inte göra min första internetförsäljning. Känns rätt skönt. Kommer att ha nog med grejer att flytta ändå...

lördag, november 18, 2006

Äntligen!

Jag älskar min min mörkblåa 2 liters magrethe-skål, och bestämde mig för längesedan att jag ville ha en till i större storlek. Men då insåg jag att den mörkblåa färgen verkade ha utgått ur sortimentet, jag grät en lite tår och tänkte att jag kanske kunde nöja mig med en röd, det är ju orginalfärgen. Men idag hittade jag en 4 liters skål i mörkblått, jag är lycklig!

Jag hittade även julklappar till några av mina nära och kära. Så jag är shoppinglycklig; klänning, magrethe-skål och en del julklappar avbockade från inhandlingslistan, kan det bli bättre!

Drömklänningen!

Till min disputation hade jag en drömklänning jag ville ha. Jag hittade den inte någonstans, och jag funderade på att sy en själv, men hade inte tid (eller skickligheten). Jag köpte dock en klänning som jag gillade och var nöjd med så det är väl ok. Så märk min förvånning när jag gick förbi Gina Tricot och såg min drömklänning exakt som den hade sett ut i min fantasi. Blev dock lite ledsen för jag är ju för stor för klänningarna från Gina, men bestämmde mig att prova den ändå, jag har ju blivit mindre. Jag blev helt överlycklig när jag märkte att den passade. Så jag har nu, trots klädinköpsstopp, inhandlat min drömklänning! På fotot har jag ett gammalt pärlhalsband till, för att komplettera 20-tals looken.

torsdag, november 16, 2006

Återbesök hos VV!

Ja då var det dags för det första återbesöket hos Vikt Väktarna sedan jag kommit tillbaka till Uppsala. Pinsamt nog så tog jag fel på tiden och kom försent... Var helt säker på att det skulle börja 17.00, men det började 16.30. Ja ja jag hade i alla fall gått ner 1,5 kg, och är mycket nöjd!

Detta innebär nu att min totala viktminskning är 8,9 kg, på åtta veckor Alltså egentligen 1 hg från den tredje stjärnan (1 stjärna vart tredje kg). Men de räknade lite fel på VV så jag fick min stjärna idag.





Så jag närmar mig med stormsteg till målet jag hade till jul. Jag har 3.4 kg kvar och det är ca fem veckor till jul. Så det ska väl ordna sig, jag ska kämpa på!

onsdag, november 15, 2006

Stort paket litet innehåll

Fick idag mitt paket från Telia som jag beställt för mina teliafördelspoäng. Med tanke på att jag visste att jag hade beställt en Alvar Aalto värmeljushållare blev jag förvånad av storlekn på paketet. Men som tur var så var det vad jag ville ha som paketet innehölll, älskar Alvar Aalto!



Den har kommit!!!!

Min eyeTV hybrid har nu kommit, två dagar innan det stod att den skulle komma!!!
Nu så kan jag se, spela in och spola i Live TV på min dator. Min video hade gått sönder och jag vill kunna spela in program, men istället för en ny video så valde jag en eyeTV. Det är en hybrid så den är både för digital och analog TV, jag har dock bara prövat den analog och den går mycket bra. Nu så ska jag testa alla olika finneser!

I väntans tider...

Sitter och väntar spänt på att UPS ska komma med ett paket till mig. På deras hemsida stod det att paketet har lämnat Bromma 8.57, undra när det kommer att komma hit?...

Sugen på kläder!

Jag är jättesugen på att shoppa nya kläder! Men jag ska inte göra det förrän jag kommer ner i nästa storlek. Det kommer bli mycket roligare och finnas mycket mer. Men det stillar inte suget nu. Beställde nästan grejer från H&M på nätet, men hejdade mig i sista sekund. Det blir mycket bättre att vänta lite, det blir det (försöker att övertala mig själv).

tisdag, november 14, 2006

Pengabrosan!

Så äntligen kommer Moneybrother med ett nytt album den 6 december. Nedan är första singeln, den är bra men jag måste nog höra den ett par gånger till. Får ju säga att jag inte alls gillade "To Die Alone" först, men efter ett tag var jag totalt besatt.

måndag, november 13, 2006

Hmmm...

Var och simmade idag med siktet på 1000 m som jag brukar simma, men det blev 1500 m. Detta är jag både glad och ledsen över. Glad för att det gick enkelt och jag känner att jag har föbättrat min kondis avsevärt. Ledsen, för orsaken att jag simmade så långt är för att jag inte vill gå upp ur bassängen efter 1000 m för det stod någon vältränad snubbe som jag inte ville gå förbi. Det är inte så att jag tyckte att han var snygg eller så utan att jag inte ville skämas för att jag inte är det. Jag trodde jag hade kommit över sådant, jag gillar ju mig själv...

söndag, november 12, 2006

Uppdaterad!

Ja då slutligen så har jag uppdaterat tii Beta blogger. Det mesta verka fungera bra, ja förrutom att min profil inte visas. Kan inte komma på varför nu...

Update: Nu har jag fixat det.

Värmeljus!


Nu behövs det verkligen lite ljus för att inte deppa ihop i mörkret. Jag insåg att jag behövde värmeljus, så efter Sverkers tips så bar det av till IKEA för att inhandla 200 värmeljus (okej hade väl handlat ljus där ändå men men). De lär ju räcka ett tag!

fredag, november 10, 2006

Mer på läpparna!

Fick höra om efter följaren till Juicy fruits för några helger sedan och blev mycket nyfiken och sugen på en sådan!
Så nu när en kompis åker till USA i helgen, så jag ska lägga in en beställning på en Juicy Gelee.
Jag vet dock inte riktigt vilken färg jag vill ha... Funderar nog mest på Cerise:








Eller kanske volute evanescente:








Jag tror jag lämnar beslutet till E, hon har bra smak så vad som åt rosa/röd hållet går bra.


Alla bilder är från Lancomes hemsida

Nästan taxfree...

På flygplatsen Sturup i Malmö (okej för att vara korrekt så ligger den i Svedala) igår i väntan på planet, styrdes min steg in i parfymaffären. Jag behöver ju en ny parfym, så jag inhandlade Dolce Gabbanas Light Blue som planerat. 100 ml kostade cirka som 50 ml gör på Åhlens, så jag tyckte det var ett kapp.
Men när jag väl var inne i denna affär som är mycket lik en taxfreeaffär, så var det ju omöjligt för mig att bara gå ut med bara en produkt. Så två Clinique produkter slank också ner, och då fick jag på köpet en neccesär med smått och gott i till på köpet.

Den flytande tvålen är bra och passar min hudtyp mycket bra (är nog inte exakt den som är på bilden men men). Men den jag vekligen rekommenderar är Superbalmen! Den är helt underbar, min läppar blir endast perfekta med den, och tro mig jag har provat mycket. Nu när vintern nalkar sig så är den ett måste!

torsdag, november 09, 2006

onsdag, november 08, 2006

Älskar skor!?!?

Jag älskar skor, drömmer om skor, det finns inget roligare (nästan i alla fall) än att komma hem med ett eller fler par av skor. Men men... Jag hatar att handla vinterskor!! Jag vet inte riktigt vad det är, men att köpa ett par skor som ska vara varma, praktiska och passa till det mesta och som dessutom vanligtvis är väldigt dyra är inte kul. Okej det kan ju även ha något att göra med att jag hatar vintern. Men jag är rätt nöjd med mitt senaste vintersko inköp nu i helgen. De är i skinn (jag kommer inte att bli blött), de är fodrade med ludd (jag kommer inte att frysa), de har en klack som inte känns men ser snyggt ut. Slutligen så var det inte så dyra heller så om jag hittar ett annat par så kan jag utan att överskrida min vinterskobudget köpa ett par till. Detta känns som ett bra komplement till de inte så varma med snygga kängor och stövlar som redan finns i min skogardrob.

Tomtar på loftet...

Sedan jag var liten (då älskade jag nämligen det)
har jag tagit ett stort avstånd från allt som hade
med julpynt att göra. Jag har haft en stjärna i
fönstret typ men inget mer. Men jag börjar väl
få några år på nacken nu för jag kände att jag
var sugen på ett par tomtar i år. Skulle väldigt
gärna ha Lisa Larssons adventsbarn, men då får
plånboken bli lite tjockare först, så det blev dessa
två tomtar till vänster. Jag gillade dem för de såg
inte för bjällerklang ut, och jag måste vänjas lite
smått in på julpynt fronten. Vem vet nästa år
kanske jag skaffar en gran...

tisdag, november 07, 2006

Återbesök hos VV!

Ja idag var det dags igen att knalla och väga mig på Vikt Väktarna. Trodde inte att det skulle gå så bra denna gången med tanke på att jag gick ner så mycket förra veckan, men så fel jag hade... Jag hade nämligen gått ner 1,2 kg denna gången.

Jag har nu gått ner totalt 7,4 kg på sju veckor. Jag är jättenöjd och sporrad att fortsätta.

Mitt drömmål nu är att till jul ha gått ner 12.3kg, då passerar jag den första av mina magiska gränser på vägen ner till min målvikt. Jag vet att det är ett uppnåligt mål om jag kämpar på riktigt mycket, men jag får se jag ska ju faktiskt kunna leva vanligt också.

Så stolt!

Är så stolt över att kunna säga att jag idag bytte till vinterdäck på min fars bil. Jag vet att jag är 30 år och borde kanske redan gjort detta någon gång, men jag har ju ingen egen bil så det har inte blivit av. Och för den delen så känner jag inte så många som har bytt däck på en bil, så jag är stolt, så det så!!

söndag, november 05, 2006

Hatar vinter!

Mycket dåligt beslut...

Var så sugen på något gott när jag var och handlade idag. Jag trodde att jag kunde lura mig själv genom att köpa Vikt Väktarnas godis och låsats som det inte var godis, för det skulle jag ju inte äta fast hela påsen bara var värd 3 points.
Och jo jag blev lurad... Behöver jag säga mer än "överdriven konsumtion har laxerande effekt" vilket tydligen betyder "Ät mer än en och du får spendera hela kvällen på toaletten". Så lärdommen jag har fått av detta är:

Försök ALDRIG att lura dig själv, det slutar ALLTID illa!!!!!!

lördag, november 04, 2006

Japp!







När jag började Vikt Väktarna så gav jag mig själv ett löfte att jag inte skulle äta något godis överhuvudtaget på sex veckor, då skulle jag äta ett Japp (jag älskar Japp). Idag har det gått sex veckor och jag har nu ätit mitt Japp. Visst det var gott, men inte så gott som jag hade föreställt mig. Så nu får det dröja ett tag till jag äter godis igen, det är ju inte så jättegott ändå! Det är sju veckor till jul, det känns lagom att hålla godisförbjud till dess. Är så nöjd med denna tekniken, att smaka det "förbjudna" ibland så jag inte åker dit totalt och frossar.

torsdag, november 02, 2006

Kall dag!


Ja det är kallt här i Skåne. Jag vet att det
är mycket värre norrut men ändå. Det
blir ingen joggingtur idag heller (skulle
nog frusit ihjäl då jag är ju så känslig),
men jag ska ge mig ut på en lång
promenad. Det enda problemet är ju att
jag endast har min höstjacka här, så jag får
luska runt lite hos föräldrarna för att hitta
en varm jacka. Nedan visas ett foto tagit
förra vintern från min lägenhet i Uppsala,
jag bävar så inför all denna snö...

onsdag, november 01, 2006

Typiskt!

Nu när jag på riktigt har kommit igång och jogga; måndagar, onsdagar och lördagar; så snöar det. Jag HATAR snö. Som tur var så kommer det bli bättre väder imorgon, så jag får väl ut i skogen och jogga då istället. Är mer orolig vad jag ska göra när jag åker tillbaka till Uppsala, där snön antagligen kommer ligga kvar... Måste komma på något!